top of page

OM VILMA GAVILANES

Kunster siden 1992

Uttrykk gjennom kunst har vært en reise med møter, oppdagelser og dype refleksjoner. Naturen, familien, venner, samfunnet selv, er en permanent inspirasjonskilde for skaperverket. Dans, teater og nå ordet har vært mitt uttrykk, som forener flere scenekunstner samtidig, et uttrykk som deles med kunstnere fra forskjellige land i tverrfaglige skaper prosjekter. En del av den kunstneriske praksisen har også vært å være danselærer på alle nivåer. Inkluderingen av alle menneskelige grupper, uavhengig av deres kjønn, tro, nasjonalitet eller fysiske tilstand, til scenisk kunstnerisk arbeid har vært og er min grunnleggende idé i mine kreasjoner.

 

Poesi har ofte vært en kilde til inspirasjon så vel som musikk, fotografi, og med disse inspirerende kunstnere har det blitt utviklet sceniske bilder som har fortalt menneskelige historier på den tiden. Som et mangefasettert menneske har jeg skrevet tekster om scene, poetiske prosesser og ikke mindre enn menneskelige møter. Å jobbe med parallelle prosjekter er det grunnleggende behovet for å fortsette å skape med gjensidig inspirasjon, den menneskelige skaper handlingen, en skapelse som aldri blir født alene.

Hvert prosjekt utført eller skal gjennomføres hadde og vil ha en intensjon, intensjon om å kommunisere, med hensyn til politiske, filosofiske og sosiale aspekter generelt. Skriving er et grunnleggende behov i meg og det er dette behovet som tar form i denne skapelsesprosessen hvor nye installasjoner eller scenekunst skal ta form dag for dag. Uttrykk gjennom kunst har vært en reise med møter, oppdagelser og dype refleksjoner.

bottom of page